Türk Metal Sendi̇kasında Üye Sayısı 250 Bi̇ne Yaklaştı | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Türk Metal Sendi̇kasında Üye Sayısı 250 Bi̇ne Yaklaştı

• Türk Metal Sendi̇kasında Ãœye Sayısı 250 Bi̇ne YaklaÅŸtı
Türk Metal Sendikasında üye sayısı 250 bine yaklaştı
Yazar : Admin / 22 Ekim 2022, Cumartesi / Kategori : Genel / Görüntülenme Sayısı : 1328

Türk Metal Sendikasında üye sayısı 250 bine yaklaştı

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, sendika üye sayısının 250 bine yaklaştığını bildirdi.

Erdal, Gülüç beldesindeki bir otelde düzenlenen sendikanın Ereğli Şubesinin 12. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, kendileri için genel kurulların geçmiş dönemin muhasebesinin yapıldığı, yeni dönemde daha başarılı olmak için neler yapılabileceğinin konuşulduğu, birliğin beraberliğin pekiştiği toplantılar olduğunu söyledi.

Erdal, sendikanın saÄŸladığı geliÅŸmeye deÄŸinerek, “Genel BaÅŸkanımız göreve geldiÄŸi zaman üye sayımız 80 bin civarındaydı, onun liderliÄŸinde ÅŸimdi 250 bine yaklaÅŸtı. Ãœye sayımız yüzde 300’den fazla arttı. Onun için bu öyle sıradan bir baÅŸarı deÄŸildir. Bunun adı zaferdir.” diye konuÅŸtu.

Toplu iÅŸ sözleÅŸmelerinde en büyük kazanımlardan birinin tamamlayıcı saÄŸlık hizmeti olduÄŸunu aktaran Erdal, “Kimsenin aklında bile yokken Genel BaÅŸkanımızın vizyonu sayesinde sözleÅŸmeye giren tamamlayıcı saÄŸlık hizmeti hepimizin hayatını kolaylaÅŸtırdı, büyük kazanımlar saÄŸladı.” dedi.

Tek listeyle gidilen genel kurulda göreve devam edecek Åžube BaÅŸkanı Yakup Yılmaz da Erdemir’de devam eden toplu iÅŸ sözleÅŸmesi görüşmelerinde işçi tarafından hazırlanan taslağın sonuna kadar arkasında duracaklarını kaydetti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ ise Türk Metal Sendikası’nın güçlü bir sendika olduÄŸunu belirtti.

Haber Kaynağı : https://www.sondakika.com/haber/haber-turk-metal-sendikasinda-uye-sayisi-250-bine-15377453/