Sendi̇kalaÅŸma Süreci̇ Avm’Lerde De Hız Kazandı | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Sendi̇kalaÅŸma Süreci̇ Avm’Lerde De Hız Kazandı

  • Anasayfa
  • Sendi̇kalaÅŸma Süreci̇ Avm’Lerde De Hız Kazandı
SendikalaÅŸma süreci AVM’lerde de hız kazandı
Yazar : Admin / 22 Ekim 2022, Cumartesi / Kategori : KOOP-İŞ / Görüntülenme Sayısı : 3202

SendikalaÅŸma süreci AVM’lerde de hız kazandı

AlışveriÅŸ merkezlerinde (AVM) örgütlenme çalışmalarına hız veren Türk-Ä°ÅŸ’e baÄŸlı Koop-Ä°ÅŸ Sendikası, spor giyim markası Puma’da da örgütlenerek toplu iÅŸ sözleÅŸmesi imzaladı.

IKEA, H&M, Metro Grossmarket ve Nike gibi global markaların Türkiye’deki çalışanlarını örgütleyen Koop-Ä°ÅŸ Sendikası, bir süredir örgütlenme çalışmaları yürüttüğü Puma’da sonuca ulaÅŸtı.

Firmanın Türkiye genelindeki tüm maÄŸaza çalışanlarının üye yapan Sendika, iÅŸveren ile 13 Ekim’de toplu iÅŸ sözleÅŸmesi imzaladı.

Türkiye’deki 27 maÄŸazayı kapsayan sözleÅŸme ile çalışanların ücret, sosyal haklar ve çalışma saatlerinde önemli oranda iyileÅŸme saÄŸlanırken bir gün olan haftalık tatiller 2 güne yükseltildi.

“SendikalaÅŸmaya ve sendikamıza ciddi bir ilgi var”

Koop-Ä°ÅŸ Sendikası Genel BaÅŸkanı Eyüp Alemdar, yaptığı açıklamada, AVM’lerin sendikal örgütlülüğün en az olduÄŸu alanlardan biri olduÄŸunu belirterek düşük ücret, zor çalışma koÅŸulları ve sosyal haklardan yoksun AVM çalışanlarını sendika güvencesine kavuÅŸturmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu yıl başında spor markası Nike’da baÅŸarılı bir toplu sözleÅŸme imzaladıklarını anımsatan Alemdar, burada elde edilen kazanımları gören Puma çalışanlarının da Koop-Ä°ÅŸ Sendikası ailesine katıldığını bildirdi.

Alemdar, 14 Haziran’da baÅŸlayan toplu iÅŸ sözleÅŸmesi sürecindeki yapıcı tutumlarından dolayı firma yöneticilerine teÅŸekkür ederek ÅŸunları kaydetti: “AVM’lerde ve özelliklede spor giyim maÄŸazalarındaki örgütlenmelerimiz ve akabindeki baÅŸarılı toplu iÅŸ sözleÅŸmelerimiz iÅŸ kolumuzdaki sendikasız çalışanlar arasında büyük bir heyecan yarattı. SendikalaÅŸmaya ve sendikamıza ciddi bir ilgi var. Ãœyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak, ücret ve sosyal haklarını geliÅŸtirmek için verdiÄŸimiz mücadelemiz, yeni örgütlenmelerimizle birlikte devam edecek.”


0

Habere yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız