Mersi̇n’De ‘Doktor Nüfus Memurunu Darp Etti̇’ Ä°ddi̇ası! | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Mersi̇n’De ‘Doktor Nüfus Memurunu Darp Etti̇’ Ä°ddi̇ası!

  • Anasayfa
  • Mersi̇n’De ‘Doktor Nüfus Memurunu Darp Etti̇’ Ä°ddi̇ası!
Mersin’de ‘doktor nüfus memurunu darp etti’ iddiası!
Yazar : Admin / 24 Ekim 2022, Pazartesi / Kategori : BÜRO MEMUR-SEN / Görüntülenme Sayısı : 6489

Mersin’de ‘doktor nüfus memurunu darp etti’ iddiası!

Edinilen bilgiye göre, 21 Ekim Cuma günü Yenişehir İlçe Nüfus Müdürlüğüne gelen bir doktor, yasal olmayan bir işlem yaptırmak istedi. Bunun üzerine nüfus memuru bu işlemi yapamayacağını söyledi. İddiaya göre, doktor önce hakaret edip memuru itti. Bunun üzerine polise başvuran nüfus memuru, doktordan şikayetçi oldu.

Bugün de ilçe Nüfus Müdürlüğüne gelerek, geçmiÅŸ olsun dileklerini ileten Büro Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Yusuf Yazgan, sendika olarak ÅŸiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Bugüne kadar yapılan tüm ÅŸiddet olaylarına karşı çıktıklarını kaydeden Yazgan, “Burada YeniÅŸehir Nüfus Müdürlüğü çalışanlarına karşı darp olayıyla karşı karşıyayız. Bu darbı gerçekleÅŸtiren de maalesef bir doktor. Bu darptan en fazla çekmiÅŸ meslek gruplarından birinde çalışıyor. Biz doktorlara yapılan ÅŸiddet olaylarına sürekli tepki gösterdik. Bugün gel gör ki bir doktor arkadaÅŸ burada görevini yapmak için çaba sarf eden nüfus çalışanına karşı ÅŸiddet uyguluyor. Bunu kabul etmek mümkün deÄŸildir. Bunu biz kınıyoruz. Kamu çalışanlarına kimden gelirse gelsin ÅŸiddete biz karşıyız. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede yargı var, kolluk kuvvetleri var. EÄŸer kamu görevlisinin görevini eksik yaptığını düşünüyorsanız buralara gideceksiniz. Ancak yasa dışı bir iÅŸlemi yapmak için zorlanıp, bu iÅŸlemi yapamayacağını söyleyen bir memura karşı bunu yapmak zorundasınız gibi saldırması doÄŸru deÄŸil” dedi.

Doktorla ilgili ÅŸikayetçi olunduÄŸunu belirten Yazgan, “Yasadışı bir iÅŸlem yapmak için teklif ediyor, arkadaşımız bu iÅŸlemin yapılamayacağını, ÅŸu ÅŸekilde yapılması gerektiÄŸini ifade edince de darp ediliyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 Kaynak : Milliyet


0

Habere yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız