Torbalı’da İşten Atılan 45 İşçi̇ İçi̇n Adalet Nöbeti̇ | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Torbalı’da İşten Atılan 45 İşçi̇ İçi̇n Adalet Nöbeti̇

• Torbalı’da İşten Atılan 45 İşçi̇ İçi̇n Adalet Nöbeti̇
Torbalı’da işten atılan 45 işçi için adalet nöbeti
Yazar : Admin / 27 Ekim 2022, Perşembe / Kategori : DİSK / Görüntülenme Sayısı : 3263

Torbalı’da işten atılan 45 işçi için adalet nöbeti

İzmir Torbalı’da faaliyet gösteren Betonstar fabrikasında sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten çıkartılan 45 işçi yaklaşık bir aydır adalet mücadelesi veriyor. Fabrika önünde kurdukları direniş çadırında nöbet başlatan mağdur emekçiler adına açıklama yapan Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Ali Çeltek, fabrikada 27 günden beri direndiklerini söyledi.

“SENDİKA KARŞITLIĞI YAPIYORLAR”

Çeltek, “Örgütlenme çalışması başlattığımız fabrikada toplamda 45 işçi arkadaşımız işten çıkartıldı. 27 gündür fabrikanın önünde nöbet tutuyoruz. İşveren fabrikada çalışan diğer işçilere baskı uyguluyor. Şu anda eksik personelle çalışıyor ve işleri de tam anlamıyla yürütemiyorlar. Ama kendilerini güçlü göstermek amacıyla bu inatlarından vazgeçmiyorlar. Sendika karşıtlığı yapıyorlar. Bu fabrikada 280 kadar çalışan işçi var. Defalarca görüşmek için işverene talepte bulunduk. İyi niyetle çözüm üretelim istiyoruz ama bu taleplerimize yanıt alamadık” diye konuştu.

“MAAŞLARINI BİLE ALAMADILAR”