Mi̇lletveki̇li̇ Danışmanları Temel Haklardan Yoksun: ‘İş Sonu Tazmi̇natını Alamıyoruz’ | Senin Sendikan , Senin Sayfan

• Mi̇lletveki̇li̇ Danışmanları Temel Haklardan Yoksun: ‘İş Sonu Tazmi̇natını Alamıyoruz’
Milletvekili danışmanları temel haklardan yoksun: ‘İş sonu tazminatını alamıyoruz’
Yazar : Admin / 29 Ekim 2022, Cumartesi / Kategori : BÜRO-İŞ / Görüntülenme Sayısı : 6844

Büro-Ä°ÅŸ Sendikası’nın TBMM’de danışmanlarla ilgili yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ä°stanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’ın TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda dile getirdiÄŸi anket sonuçlarına göre; danışmanların yüzde 43.4’ü iÅŸ sonu tazminatının olmamasını en öncelikli sorun olarak görüyor.

Ä°LK SORUN Ä°Åž SONU TAZMÄ°NATI

“Bu sendika anketinden çıkan sonuçları dikkate almanız gerektiÄŸini düÅŸünüyorum” diyen Emine Gülizar Emecan’ın Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuÅŸmada ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Mecliste Büro- Ä°ÅŸ Sendikası danışmanlarla ilgili bir çalışma yapmış. Bu çalışmayı bana ilettiler Ben de sizlerde paylaÅŸacağım. Danışmanlara sorulmuÅŸ; ‘TBMM çatısı altında en çok hangi sorunu yaşıyorsunuz’ diye. Bu çalışmaya katılan danışman arkadaÅŸlarımızın yüzde 43.4’ü iÅŸ sonu tazminatının olmamasını en öncelikli sorun olarak görüyorlar. Çalışanın en temel haklarından biri olan kıdem tazminatı hakkından mahrum olan danışmanlarımız en çok bu sorunun çözülmesini talep ediyorlar.”

DANIÅžMANLAR KADRO BEKLÄ°YOR

Emecan, ÅŸöyle devam etti:

“Ä°kinci olarak, yüzde 21.62 ile TBMM sözleÅŸmeli olarak veya milletvekili danışman ve personeli olarak çalışanlara kadro verilmemesi…Güvencesiz olarak çalışan danışmanlar gerekli yasal düzenlemeleri yapılmasını istiyorlar ve kadro bekliyorlar. Yüzde 9.45 ile de TBMM kampüsü içerisinde araç parkı konusunda yaÅŸanan sorunlar üçüncü sırada geliyor. Danışmanlarımızın araçları için yeterli bir otopark alanı yok Meclis’te sayın baÅŸkan. Bu konuda çok ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Bize de yansıyor. Biz de görüyoruz yaÅŸanan bu sıkıntıları.”