Ä°zmi̇r’De SaÄŸlıkçılar Kerem Kınık’I Ä°sti̇faya Çağırdı | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Ä°zmi̇r’De SaÄŸlıkçılar Kerem Kınık’I Ä°sti̇faya Çağırdı

  • Anasayfa
  • Ä°zmi̇r’De SaÄŸlıkçılar Kerem Kınık’I Ä°sti̇faya Çağırdı
Ä°zmir’de SaÄŸlıkçılar Kerem Kınık’ı Ä°stifaya Çağırdı
Yazar : Admin / 26 Nisan 2023, Çarşamba / Kategori : BİRLİK SAĞLIK-SEN / Görüntülenme Sayısı : 2012

Ä°zmir’de SaÄŸlıkçılar Kerem Kınık’ı Ä°stifaya Çağırdı

KahramanmaraÅŸ depremlerinin üçüncü gününde Türk Kızılayı’nın AHBAP DerneÄŸi’ne 46 milyon liraya çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından kurumun başındaki Kerem Kınık’a yönelik tepkilere Ä°zmir‘den bir yenisi daha eklendi. Birlik SaÄŸlık Sen Ä°zmir Åžubesi üyeleri Kerem Kınık’ı istifaya çağırdı.

“KIZILAY’IN VATANDAÅž GÖZÃœNDEKÄ° Ä°TÄ°BARINI YERLE BÄ°R ETTÄ°”

Başkan Ahmet Doğruyol şöyle konuştu:

Kızılay‘a olan güvensizlik vatandaşımızın saÄŸlığını vurdu. YaÅŸam için hayati önem taşıyan sıvı kan. ve son günlerde kan temininde yaÅŸanan sıkıntı yani kırmızı alarm. Özellikle 11 ilimizi etkileyen ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiÄŸi deprem felaketinde, kuruluÅŸ amacı, insan saÄŸlığını ve hayatını korumak olan, 155 yıllık yardım kuruluÅŸumuz Kızılay‘ın, deprem bölgesinde millet enkaz altındayken çadır sattığı haberleriyle baÅŸlayan süreç, Kızılay‘ın vatandaÅŸ gözündeki itibarını yerle bir etmiÅŸtir. Maalesef bu süreç, bugün ameliyat olacak olan, kronik hastalığı olan, kan ihtiyacı olan binlerce vatandaşımızın maÄŸdur olmasını da beraberinde getirmiÅŸtir. Bugün kan temininde yaÅŸanan sıkıntının baÅŸlıca sebebi, vatandaÅŸlarımızın Kızılay‘a olan güveninin ortadan kalkmasıdır. Basında çıkan haberlere göre, vatandaÅŸlarımız enkaz altındayken çadır satan Kızılay görüntüsü bu milletin hiçbir zaman görmek, duymak isteyeceÄŸi bir görüntü deÄŸildir. Kızılay yardım kuruluÅŸudur. Kızılay ticari bir ÅŸirket olamaz. Olmamalıdır. VatandaÅŸlarımızın yıllarca fitresini, zekatını, sadakasını, kurban derisini verdiÄŸi Kızılay’ın bugünkü holding görüntüsü milletimizin güvenini bir kez daha yok etmiÅŸtir.”

“KIZILAY BAÅžKANI VE ÃœST YÖNETÄ°MÄ°NÄ° ACÄ°LEN Ä°STÄ°FAYA DAVET EDÄ°YORUZ”

Kızılay’ın kanları para ile sattığı iddialarına da deÄŸinen BaÅŸkan DoÄŸruyol, ÅŸunları söyledi:

“VatandaÅŸlarımızın bağışladığı kanı, ayrıştırdıktan sonra maliyetinin kat be kat üzerinde ücret karşılığı satan bir Kızılay yönetimini istemiyoruz. Milletimiz depremin yaralarını sarmak için uÄŸraşırken, 23 Mart tarihinde bir torba kanı 502 TL’den 980 TL’ye çıkarmak ve genel itibarıyla sattığı kanın ücretini SGK’ya yani devlete fatura etmek, ücretini almak vicdansızlıktır. Özellikle vurgulamak istiyoruz ki; hiçbir bürokratın koltuÄŸu, egosu, bir tek vatandaşımızın bile hayatından daha önemli deÄŸildir. Bundan dolayıdır ki, Kızılay’a karşı yeniden bir güven ortamının tesis edilmesi için, Kızılay BaÅŸkanı ve üst yönetimini acilen istifaya davet ediyoruz. Kan acil bir ihtiyaç deÄŸil, her zaman olan ihtiyaçtır. YaÅŸanan kan sıkıntısından dolayı hastanelerimizde ameliyatlar durma noktasına gelmiÅŸ ve kan teminine bağımlı olarak yaÅŸayan kronik hastalarımız kana ulaÅŸmakta zorluk çekmektedirler. Kan temininde çözüm nasıl olmalıdır? Yaklaşık 10 yıl önce var olan ve kandaki ranttan dolayı Kızılay’ın tekeline verilen kan temini için genel olarak kapatılan, üniversite ve devlet hastanelerimizdeki kan bankaları ivedilikle yeniden açılmalıdır. Kan bağışı temini Kızılay’ın tekelinden çıkartılmalıdır. VatandaÅŸ, hastanelerimize kan bağışında bulunabilmeli ve hastasına kan verebilmelidir. Kızılay asli görevi olan yardım kuruluÅŸu görüntüsüne ve iÅŸlevine acilen geri dönmelidir. Tüm bu yaÅŸanan olumsuzluklara raÄŸmen, vatandaşımızın saÄŸlığı her ÅŸeyden önemlidir diyerek tüm vatandaÅŸlarımıza kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri Kızılay’ın Konak Meydanında bulunan gezici tırlarına giderek kan bağışında bulundular.


0

Habere yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız