MuÅŸ’Ta Memur-Sen Ä°l Di̇van Toplantısı GerçekleÅŸti̇ri̇ldi̇ | Senin Sendikan , Senin Sayfan

MuÅŸ’Ta Memur-Sen Ä°l Di̇van Toplantısı GerçekleÅŸti̇ri̇ldi̇

  • Anasayfa
  • MuÅŸ’Ta Memur-Sen Ä°l Di̇van Toplantısı GerçekleÅŸti̇ri̇ldi̇
MuÅŸ’ta Memur-Sen Ä°l Divan Toplantısı GerçekleÅŸtirildi
Yazar : Admin / 26 Nisan 2023, Çarşamba / Kategori : MEMUR-SEN / Görüntülenme Sayısı : 106

MuÅŸ’ta Memur-Sen Ä°l Divan Toplantısı GerçekleÅŸtirildi

MuÅŸ’ta Memur-Sen BaÅŸkanlığı’nın GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l Divan Toplantısı gerçekleÅŸtirildi.

Atatürk Çocuk Parkı’nda gerçekleÅŸtirilen toplantıda, Memur-Sen ve baÄŸlı sendikaların deprem bölgesine yönelik çalışmaları ve genel kurul süreçleri deÄŸerlendirildi.

Toplantıya katılan AK Parti MuÅŸ Milletvekili Mehmet Emin ÅžimÅŸek, 14 Mayıs’taki seçimin ülke için hayati önem taşıdığını söyledi.

Herkesin çok çalışması gerektiÄŸini belirten ÅžimÅŸek, “Tek hesapları ‘Recep Tayyip ErdoÄŸan gitsin kim gelirse gelsin’dir. Biz hep birlikte buna fırsat vermeyeceÄŸiz. Buna fırsat verirsek piÅŸman oluruz. Bütün kazanımlarımız yerle yeksan olur. Masadan kalkan birinin, nasıl o masaya geri geldiÄŸini hepimiz gördük. Çünkü bunlara bir görev verilmiÅŸ, bunu inÅŸa etmeleri lazım. Bizim görevimiz insanlarımızın rızasını almak, dışarının deÄŸil.” diye konuÅŸtu.

MuÅŸ Belediye BaÅŸkanı Feyat Asya ise Memur-Sen’in ülkenin asli sorunları karşısında duruÅŸ sergileyen erdemli hareketin temsilcisi olduÄŸunu dile getirdi.

Bu yapının içinde kuruluÅŸundan bugüne kadar görev yapmış olmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadığını ifade eden Asya, “Artık gün eylem günüdür. Dün, bu yapılara karşı sergilediÄŸimiz birlikteliÄŸin, 14 Mayıs’ta fazlası ile göstermemiz gerektiÄŸini genel baÅŸkan yardımcımız güzel bir ÅŸekilde izah etti. Çünkü biliyoruz ki marifet iltifata tabidir. Bu birlikteliÄŸin bozulmaması adına Memur-Sen’in dün sergilediÄŸi duruÅŸu yarın da sergileyeceÄŸinden hiçbir şüphem yoktur.” dedi.

EÄŸitim-Bir-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise Memur-Sen’in Türkiye’de 1 milyon 50 bini aÅŸkın üyesi olan bir teÅŸkilata dönüştüğünü belirtti.

Zor dönemlerde omuz omuza verdiklerini dile getiren Çakırcı, şunları kaydetti:

“27 Nisan e-muhtırası verildiÄŸi zaman genel baÅŸkanımız ‘gerekirse Kızılay Meydanı’na 1 milyon kiÅŸi yığarız’ demiÅŸti. 15 Temmuz gecesi en ufak tereddüt bile göstermeden ‘uzun adamın’ yanında durdu. Bu mücadele ile 12 milyon 300 bin imza toplayarak başörtüsü yasağını birlikte tarihin çöp sepetine attık. Birileri daha iktidara gelmeden memura parmak sallıyorsa bu teÅŸkilat fırsat vermez. Bizim bu süreci doÄŸru okumamız lazım. Yerimizi net belirlememiz gerekir. Burada terör sevicilerini ya sevindireceÄŸiz ya da üzeceÄŸiz. Bunun kararını bizler vereceÄŸiz. Her birimiz kendi irademize sahip çıkmak zorundayız. Bu kader seçimidir. Bu teÅŸkilat burada, tarafı bellidir, taraf olmak zorundadır.”

Memur-Sen Ä°l BaÅŸkanı Mahir Barışan, “Sendika ve sivil toplum olarak, 2002 yılına kadar çeÅŸitli süreçlerden geçtik. Sürgünlere ve soruÅŸturmalara maruz bırakıldık. 28 Åžubat döneminde sindirildiÄŸimizi zannettiler. Biz, 28 Åžubat’tan sonra 2002 yılında farklı bir siyasi tablonun iktidara gelmesi ile beraber geliÅŸtik, büyüdük ve Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütü olmanın mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Bunları sizin desteÄŸiniz ve sayenizde gerçekleÅŸtirdik.” diye konuÅŸtu.

AK Parti İl Başkanı Melik Emre de toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, sendika başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.


0

Habere yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız