Memurların 7. Dönem Toplu Sözleşme Talepleri̇ | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Memurların 7. Dönem Toplu Sözleşme Talepleri̇

Memurların 7. Dönem Toplu Sözleşme Talepleri
Yazar : Admin / 27 Temmuz 2023, Perşembe / Kategori : Büro Ailesi Sendikası - BAL SEN / Görüntülenme Sayısı : 190

Memurların 7. Dönem Toplu Sözleşme Talepleri

Memurların 7. Dönem Toplu Sözleşme Talepleri:

1- Memur Fakirleşmiştir: En düşük memur maaşı, 2012 yılına kıyasla asgari ücret karşısında 2,5 kattan fazla erimiştir. 2012-2023 yılları En düşük memur maaşı dolar kuruyla hesapladığında ise,  bugün en düşük Memur maaşının 30 binin üzerinde olması gerekirken ,  Yetkili sendikanın 30 bin talebi tekrardan gözden geçirilmesi ve iyileştirilme yapılması gereken bir taleptir. Memur için 11 yıl öncesini bugün vaat olarak sunan bu teklif üzücü bir durumdur.

2- Piyasa Gerçekleri ve TÜİK Verileri: İşçilere ve asgari ücrete piyasa gerçekleri üzerinden zam yapılması, memura da TÜİK verileri üzerinden sadece enflasyon farkı verilmesi, asgari ücret-memur maaşı arasındaki makası daraltmıştır. Memur maaşlarının asgari ücret seviyesinden kurtarılması için memura seyyanen zam+yüzdelik zam yapılarak bu kaybın telafi edilmesi gerekmektedir.

3- Bayram ikramiyesi: Memurlara da verilmelidir.

4- 3600 ek gösterge: 1. dereceye gelen tüm memurlara verilmelidir.

5- Disiplin Affı: Terör suçları hariç en son 2005’te çıkarılan memurlar için disiplin affı tekrar çıkarılmalıdır.

6- Aile Yardımları: Eş ve çocuk yardımlarında artış yapılmalıdır.

7- Memur, Kamu İşçisi Karşısında Ezilmiştir: İki yıl önce asgari ücret alan kamu işçileri memurlardan çok hak almıştır. İşçilerde olduğu gibi memurlara da yemek yardımı, 3 ayda bir ikramiye ve tediye ödemesi yapılmalıdır.

8- 5434 ve 5510 Sayılı Kanuna Tabi (2008 öncesi ve sonrası) Memur Ayrımı: Memurlar arasındaki farklar kaldırılmalıdır. Emeklilikte, 9000 gün prim yerine 7200 gün prim şartı getirilmeli, yaş şartları düşürülmeli.

9- Zam Pazarlığı: Toplu sözleşme görüşmelerinde TÜİK verilerinin değil de işçilerde olduğu gibi piyasa gerçeklerinin gözetildiği bir zam pazarlığı yapılmalıdır.

10- 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu Değiştirilmelidir: Memurlara grev hakkı verilmelidir.

11- Lojman ve Kira Yardımı: Her şehre lojmanlar yapılmalı ve kira yardımı küçük şehirlerdeki memura da yapılmalıdır.

12- Sosyal Yardımlar: Hiçbir sosyal yardım almayan memura, işçilere verilen sosyal yardımlar verilmelidir.

13- Fazla Mesai Ücreti: Saatlik 100 TL olarak güncellenmelidir.

14- Mülakat: Görevde yükselme sınavlarında mülakat kaldırılmalıdır.

15- Yıllık İzinler: İşçilerde olduğu gibi hafta sonları yıllık izinden düşülmemelidir.

16- Kılık Kıyafet Yönetmeliği: Tek taraflı kalan kılık kıyafet serbestliği erkek memurlar için de uygulanmalıdır.

17-Memurların özlüğünde kayda değer bir tutarı oluşturan ve Anayasa Mahkemesi tarafından bir takım hükümleri iptal edilen 666 sayılı KHK ile yaşanılan hak kayıplarının telafisi,

18-Sosyal Güvenlik Tazminatı verilmesi, EYT sürecinde yorgun düşen personele kayıplarını telafi eden düzeyde ikramiye verilmesi,

19-Ek ödeme oranlarında artış sağlanması,

20-Sosyal Sigorta Uzmanı ve Yardımcısı kadrolarının ihdas edilmesi,

21-Belirli bir kontenjan dahilinde gerekli şartları taşıyan personele yönelik Kurum içinden Sosyal Güvenlik Denetmeni ve Sosyal Güvenlik Uzmanı sınavına katılabilme olanağının sağlanması

22-Sosyal Güvenlik bölümü mezunları , Sosyal Güvenlik Kurumunda en az 5000 atama bekliyorlar.

23-Çalışanların ve emeklilerin enflasyona ezdirilmemesi adına acilen "eşel mobil" sistemine geçilmeli ve enflasyon farkları her ay maaşlara yansıtılmalıdır.

Etiketler:
,Memur