Türk EÄŸi̇ti̇m-Sen 8 Nolu Åžubesi̇ Çubuk’Ta Açıldı | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Türk EÄŸi̇ti̇m-Sen 8 Nolu Åžubesi̇ Çubuk’Ta Açıldı

• Türk EÄŸi̇ti̇m-Sen 8 Nolu Åžubesi̇ Çubuk’Ta Açıldı
Türk EÄŸitim-Sen 8 Nolu Åžubesi Çubuk’ta açıldı
Yazar : Admin / 11 Ocak 2022, Salı / Kategori : TÜRK EĞİTİM-SEN / Görüntülenme Sayısı : 6695

Türk EÄŸitim-Sen 8 Nolu Åžubesi Çubuk’ta açıldı

ANKARA (AA) – Ankara‘nın Çubuk ilçesinde Türk EÄŸitim-Sen Ankara 8 Nolu Åžubesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Yavuz Selim Mahallesi’ndeki sendika binasının açılışına Belediye BaÅŸkanı Baki DemirbaÅŸ, Türkiye Kamu Sen Genel BaÅŸkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÃœRKAV) Genel BaÅŸkanı Ebubekir Korkmaz, MHP Belediye Meclis Ãœyesi ve Gurup BaÅŸkan Vekili Recep Öz ile davetliler katıldı.

Sendikanın Türk Eğitim-Sen Ankara 8 Nolu Şubesinin Başkanlığını Coşkun Kaya yapacak.

Açılış öncesi konuÅŸan Türk EÄŸitim Sen Genel BaÅŸkanı Talip Geylan, Türk EÄŸitim-Sen Ankara 8 Nolu Åžubesi’nin kamu çalışanları için hayırlı uÄŸurlu olmasını ve yönetimine de baÅŸarılar diledi.

Türkiye Kamu-Sen’e baÄŸlı sendikaların sadece bir sendika olmadığını vurgulayan Geylan, aynı zamanda sivil toplum kuruluÅŸu da olduklarını anlattı.

Kendilerinin, Türkiye’deki bir çok sivil toplum kuruluÅŸundan farklı olduÄŸunu anlatan Geylan, “Ãœye sayımız 143 bin sınırını aÅŸtı. Yeni üye kaydımız 80 bin sayısına dayandı. Artık kamu çalışanları tavırlarıyla doÄŸru adresi gösteriyorlar. Bir toplu sözleÅŸme sürecini geride bıraktık. Daha toplu sözleÅŸmede altına imza atılan kararlar uygulamaya gelmeden artışlar güncellendi. Yetkili konfederasyon yüzde 5’e imza attı hükümet bile onlardan insaflı çıktı, Sayın CumhurbaÅŸkanı yüzde 5’i yüzde 7,5 yaptı. Bu neyin göstergesi o masada kamu çalışanları hakkıyla temsil edilmemiÅŸtir. Türkiye Kamu-Sen Allah’ın izniyle tez zamanda 11 hizmet kolunda konfederasyon bazında yetki alacağız kamu çalışanların hakkı nasıl temsil edilir, hakkı nasıl korunur, hakları nasıl artırılır onu göstereceÄŸiz.” dedi.

Daha sonra konuÅŸan TÃœRKAV Genel BaÅŸkanı Ebubekir Korkmaz, kutsal davanın fiziki mekanlarına içindeki ruhun kutsal hale getireceÄŸini kaydederek, “O ruhta buradaki arkadaÅŸlarda var. Allah’ın izniyle bu mekanda çok güzel hizmetler yapılacaktır.” diye konuÅŸtu.

Belediye BaÅŸkanı DemirbaÅŸ ise, yeni sendika temsilciliÄŸinin eÄŸitim camiası ve Çubuk’a hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Demirbaş, Geylan, Kahveci ve davetliler tarafından açılış kurdelesi kesildi.

AA / Hüseyin YiÄŸiner – Son Dakika Haberleri