Son Daki̇ka | Ak Parti̇’Li̇ AteÅŸ: “Osmanlı’Yı Yıkmaya Yöneli̇k Gi̇ri̇şi̇mleri̇nde YaÅŸanan Süreç Neyse, Bugün YaÅŸanan Süreçte Aynı” | Senin Sendikan , Senin Sayfan

• Son Daki̇ka | Ak Parti̇’Li̇ AteÅŸ: “Osmanlı’Yı Yıkmaya Yöneli̇k Gi̇ri̇şi̇mleri̇nde YaÅŸanan Süreç Neyse, Bugün YaÅŸanan Süreçte Aynı”
Son Dakika | AK Parti’li AteÅŸ: “Osmanlı’yı yıkmaya yönelik giriÅŸimlerinde yaÅŸanan süreç neyse, bugün yaÅŸanan süreçte aynı”
Yazar : Admin / 11 Ocak 2022, Salı / Kategori : BEM-BİR-SEN / Görüntülenme Sayısı : 189

Ä°STANBUL (Ä°HA) – Ak Parti Ä°stanbul Milletvekili Mustafa AteÅŸ, ülkede son dönemde yaÅŸanan süreci 2. Abdulhamid’in tahttan indirildiÄŸi döneme benzeterek, “Emperyalist güçlerin ülkemizin içerisinde o dönemdeki iÅŸbirlikçileri ile Osmanlı Devletini yıkmaya yönelik giriÅŸimlerinde yaÅŸanan süreç neyse, bugün yaÅŸanan süreçte aynı” dedi.

Memur Sen Konfederasyonu’na bağı Bem-Bir-Sen Mersin Åžubesince, emekliye ayrılan 7 sendika üyesi adına vefa gecesi düzenlendi. Bir Otelde düzenlenen geceye, AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Mustafa AteÅŸ, Akdeniz Belediye BaÅŸkanı Mustafa Gültak, Mut Belediye BaÅŸkanı Volkan Åžeker, Toroslar Belediye BaÅŸkan Vekili Adnan BaÅŸ, AK Parti Mersin Ä°l BaÅŸkanı Cesim Ercik, Bem-Bir-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı Recai Karslı ve Memur Sen Ä°l BaÅŸkanı Abdullah Çelik ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Sendikal faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Bem-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı İhsan Ayten, ömürlerinin büyük bir bölümünü devletine hizmet etmek için harcayarak emekli olan sendika üyelerine emekliliklerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Ayten, “Sendika olarak vefa duygusunun önemli bir hizmet olduÄŸunu düşünmekte ve önemsemekteyiz. Bu vesile ile programımızın hazırlanmasında emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum. Emekli olan arkadaÅŸlarımıza bundan sonraki yaÅŸamlarında saÄŸlık ve huzur diyorum” ifadelerini kullandı.

“Ek protokol ile kamu çalışanlarının kayıplarının telafi edilmesi için çalışıyoruz”

Memur Sen Ä°l BaÅŸkanı Abdullah Çelik ise emekli olan sendika üyelerini, bundan sonraki yaÅŸamlarında Emekli Memur-Sen’de görmek istediklerini dile getirdi. Sendika olarak aÄŸustos ayında imzalanan toplu sözleÅŸmeye ek olarak yaÅŸanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı ek bir protokol talepleri olduÄŸunu hatırlatan Çelik, “Ocak ayında enflasyon farkı alacağız ama görünen o ki, kayıpları telafi etmek için bu zam yetmeyecek. Toplu sözleÅŸmeye ek bir protokol ile tüm kamu çalışanlarının kayıplarının telafi edilmesini istiyoruz. Bakanımız da bu talebi olumlu buldu ve ocak ayında bu talebin gündeme alınacağını söyledi. Asgari ücret belirlendi ve rekor düzeyde yüzde 50 düzeyinde bir artış yapıldı. Bu oran asgari ücretle çalışanları memnun etti. Memurlar olarak ocak ayında bu artışın maaÅŸlarımıza yansımasını bekliyoruz” diye konuÅŸtu.

AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Mustafa AteÅŸ de konuÅŸmasında, Türkiye’nin son 3-4 yıldır, FETÖ darbe giriÅŸiminin ardından baÅŸlayan iç ve dış saldırılara karşı bir süreci yönetmeye çalıştığını ifade etti. YaÅŸanan bu süreci 2. Abdulhamid’in tahttan indirildiÄŸi döneme benzeten AteÅŸ, “Emperyalist güçlerin ülkemizin içerisinde o dönemdeki iÅŸbirlikçileri ile Osmanlı Devletini yıkmaya yönelik giriÅŸimlerinde yaÅŸanan süreç neyse, bugün yaÅŸanan süreçte aynı. Ä°ktidar olduÄŸumuz günden bugüne kadar bir çok kez hükümeti yıkma giriÅŸimleri olmuÅŸ ve en son FETÖ darbe giriÅŸiminden sonra ekonomik baskılarla bu ülkenin önü kesilmeye çalışılmıştır. ABD BaÅŸkanı Biden’in, ‘Dostlarımızla birlikte Tayyip ErdoÄŸan’ı iktidardan indireceÄŸiz’ cümlesini ben çok önemsiyorum. Geçen gün KılıçdaroÄŸlu da bütçe görüşmelerinde mecliste aynı cümleyi kullandı. Bu cümleler bize neyi hatırlatıyor? Kimin kimlerle dost olduÄŸunu biz net bir ÅŸekilde görüyoruz artık. Düne kadar gizli bir takım görüşmelerle iÅŸbirliÄŸi içerisinde olan Millet Ä°ttifakı’nın paydaÅŸları, Cumhur Ä°ttifakı’nı alt edebilmek için artık düne kadar HDP ile gizli görüşmelerini aleni bir ÅŸekilde ortaya koydular. Bir bakıyoruz HDP’nin sözcüleri ile CHP’nin sözcüleri aynı cümleleri ortaya koymaya baÅŸladılar” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Memurları da sevindirecek bir tabloyu önümüzdeki günlerde göreceÄŸimize inanıyorum”

Oynanmak istenilen oyunları hep birlikte bozacaklarını kaydeden AteÅŸ, ekonomiye iliÅŸkin ise bugüne kadar iktidar olarak hiçbir kesimi enflasyon karşısında ezdirmemeye gayret ettiklerini belirterek, asgari ücretin yüzde 50’lik rekor bir artışla belirlendiÄŸini hatırlattı. Memurları da sevindirecek bir tabloyu önümüzdeki günlerde göreceklerine inandığını dile getiren AteÅŸ, şöyle devam etti; “Bugüne kadar milletimiz için her türlü riski göze alarak, her türlü sıkıntıyı göze alarak halkın refahı ve mutluluÄŸu için her türlü çalışmayı ortaya koymaya çalıştık. Ekonomide yaÅŸanan süreç sadece Türkiye’nin deÄŸil, dünyanın sorunu. Ama ÅŸu gerçeÄŸi de görmemiz gerekiyor; biraz ülkemizde de bu anlamda bir ahlaki çöküntü yaÅŸadığımız için bazı fırsatçılar, ithalata dayalı olmayan ürünlere kendi baÅŸlarına zam yaparak, stokçuluk yaparak yükseltmeye çalışıyor. Hükümetimiz de bununla ilgili gerekli tedbirleri alıyor ve yasal düzenlemeleri yapıyor. Ben inanıyorum ki, bugüne kadar çektiÄŸimiz sıkıntıların nasıl üstesinden geldiysek, bunun da üstesinden geleceÄŸiz.”

KonuÅŸmaların ardından protokol üyelerince, emekliye ayrılan sendika üyelerine plaket verildi. – MERSÄ°N

Kaynak  : Ä°hlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri