Bi̇rko’Da Ä°ÅŸten Çıkartılan İşçi̇lerden 32’Si̇ Ä°ÅŸe Dönüyor | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Bi̇rko’Da Ä°ÅŸten Çıkartılan İşçi̇lerden 32’Si̇ Ä°ÅŸe Dönüyor

• Bi̇rko’Da Ä°ÅŸten Çıkartılan İşçi̇lerden 32’Si̇ Ä°ÅŸe Dönüyor
Birko’da iÅŸten çıkartılan işçilerden 32’si iÅŸe dönüyor
Yazar : Admin / 12 Ocak 2022, Çarşamba / Kategori : ÖZ İPLİK–İŞ / Görüntülenme Sayısı : 6036

Birko’da iÅŸten çıkartılan işçilerden 32’si iÅŸe dönüyor

Birko BirleÅŸik Koyunlular Mensucat’da ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iÅŸ bırakma eylemi yapan işçilerden 37’si tazminatsız olarak iÅŸten çıkartıldı. İşçilerin üyesi olduÄŸu Öz Ä°plik Ä°ÅŸ Sendikası’nın ÅŸirket yönetimiyle yaptığı görüşmenin ardından, 32 çalışanın yeniden iÅŸe dönmesi konusunda anlaÅŸma saÄŸlandı.

Åžirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde ise “Öz Ä°plik Ä°ÅŸ Sendikası ile mevcut durumun deÄŸerlendirilmesi ve çalışanların iÅŸ yerine karşı icra ettikleri eylemlerden piÅŸman olmaları ve tekrarlanmayacağına dair ÅŸirket yönetimine sorumluluk bilincinde taahhütte bulunmalarından dolayı, 32 adet çalışanın iÅŸ akitlerinin devamına, 11 Ocak tarihinde iÅŸ başı yapmalarına karar verilmiÅŸtir” ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

ŞİRKET İSTEDİ, SENDİKA ŞUBESİ KAPATILDI İDDİASI

Öte yandan borsagundem’de yer alan habere göre ÅŸirketin açıklamasında ayrıca, Öz Ä°plik Ä°ÅŸ Sendikası NiÄŸde Åžubesi BaÅŸkanı Faik Apaydın’ın ÅŸube baÅŸkanlığı görevinden alındığı ve NiÄŸde Åžubesi’nin kapatılarak Merkez Åžube’ye baÄŸlandığını ifade edildi.

Öz Ä°plik-Ä°ÅŸ Sendikası Åžube BaÅŸkanı Faik Apaydın, ÅŸirket yöneticileri Mehmet Bedir ve Ä°smail Düz adını vererek, “6 ay önce Genel Kurul’da yasal boÅŸluktan yararlanarak yönetimi ele geçirdiler. Soyuyorlar. Halka açık bir ÅŸirketin, borsada iÅŸlem gören bir ÅŸirketin parasını hesaplarına aktarıyorlar. Tazminatlarımız da tehlikede. Ä°ÅŸ bırakma eylemi baÅŸlattık” demiÅŸti.

‘SUÇ DUYURULARINI YAPTIK’

İşçilerin eylem sürecinde olduÄŸu 30 Aralık 2021 tarihinde fabrika önünde sendika tarafından yapılan basın açıklamasına BÄ°RKO AÅž. Yönetim Kurulu Ãœyesi Ä°lhan Aslan da katılmış ve “İçeri girmek istediÄŸimizde silah doÄŸrultuyorlar. Åžu anda hurdalar satılıyor herhangi bir ihale açıldığı duymadık” demiÅŸti. Ä°lhan Aslan’ın Avukatı Nail Çakır ise gerekli suç duyurularını yaptıklarını belirterek, müvekkilinin usulsüz bir ÅŸekilde ÅŸirketten istifa etmiÅŸ gibi gösterildiÄŸini söylemiÅŸti.

SPK CEZA VERMÄ°ÅžTÄ°

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Diriteks DiriliÅŸ Tekstil Sanayi ve Ticaret hisselerindeki iÅŸlemlerle yürütülen inceleme sonucunda ÅŸirketin yöneticileri Bedir ve Düz’e idari para cezası uygulanmasını kararlaÅŸtırmıştı. SPK’nin 23 Aralık 2021 tarihli haftalık bülteninde yer alan bildirime göre;

Ä°dari sorumluluÄŸu bulunan kiÅŸi konumunda olduÄŸu Diriteks DiriliÅŸ Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Åž.’nin pay piyasasında gerçekleÅŸtirdiÄŸi iÅŸlemlere iliÅŸkin gerekli özel durum açıklamalarının yapılmaması nedeniyle Ä°smail Düz’e 294 bin 582 TL,
Diriteks DiriliÅŸ Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Åž. pay piyasasında gerçekleÅŸtirilen iÅŸlemler nedeniyle Mehmet Bedir’e 958 bin 581 TL, Selçuk Turna’ya ise 498.445 TL idari para cezası uygulandı.

Kaynak : Borsagundem