İngi̇ltere’de 115 Bi̇n Posta Çalışanı Greve Gi̇tti̇ | Senin Sendikan , Senin Sayfan

İngi̇ltere’de 115 Bi̇n Posta Çalışanı Greve Gi̇tti̇

• Ä°ngi̇ltere’de 115 Bi̇n Posta Çalışanı Greve Gi̇tti̇
İngiltere’de 115 bin posta çalışanı greve gitti
Yazar : Admin / 28 Ağustos 2022, Pazar / Kategori : İşçi Sendikaları / Görüntülenme Sayısı : 142

İngiltere’de 115 bin posta çalışanı greve gitti

Ä°ngiliz posta servisi Royal Mail’e baÄŸlı görev yapan 115 bin posta hizmetleri çalışanı, ülke çapında bugün dahil 4 günlük greve gitme kararı aldı. Greve giden işçileri temsil eden Ä°letiÅŸim Çalışanları Sendikası’ndan (CWU) yapılan açıklamada, işçilerin daha adil bir ücret artışı talep ettiÄŸi belirtilerek bugün, 31 AÄŸustos, 8 ve 9 Eylül tarihlerinde greve gidilmesine karar verildiÄŸi bildirildi.

Açıklamada işçilere yapılacak ücret artışının, ülkede son 40 yılın en yüksek seviyesinde olan mevcut enflasyonu yansıtacak bir düzeyde olması gerektiği kaydedildi. Sendika, işveren ile üç ay boyunca sürdürülen görüşmelerin ardından yıllık yüzde 5.5 seviyesinde olan ücret artışı teklifini reddetmişti.

Enflasyon 40 yılın zirvesinde, grev dalgası yayılıyor

Ãœlkede yıllık enflasyon, temmuzda yüzde 10.1 ile son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaÅŸmıştı. Ä°ngiltere Merkez Bankası, artan enflasyonla mücadele için bu ayın başında son 27 yılın en yüksek faiz artışını yaparak politika faizini yüzde 1.25’ten yüzde 1.75’e yükseltmiÅŸti. Ä°ngiltere’de artan enflasyon karşısında çalışanların gelirlerinin erimesi ve enflasyonun altında teklif edilen maaÅŸ zamları nedeniyle son haftalarda farklı sektörlerde işçi sendikaları toplu grev kararları almıştı. Ä°ÅŸ bırakma kararı alanlar arasında metro çalışanları, otobüs ÅŸoförleri ve Uber sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, saÄŸlık çalışanları, temizlik işçileri, havacılık ve posta servisi çalışanları yer alıyor.