Yılmaz: “Sendi̇ka Bütçesi̇ Seçi̇m Çalışmalarında Kullanılmamalı” | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Yılmaz: “Sendi̇ka Bütçesi̇ Seçi̇m Çalışmalarında Kullanılmamalı”

• Yılmaz: “Sendi̇ka Bütçesi̇ Seçi̇m Çalışmalarında Kullanılmamalı”
Yılmaz: “Sendika bütçesi seçim çalışmalarında kullanılmamalı”
Yazar : Admin / 28 Ağustos 2022, Pazar / Kategori : EĞİTİM-BİR-SEN / Görüntülenme Sayısı : 4314

Yılmaz: “Sendika bütçesi seçim çalışmalarında kullanılmamalı”

Eğitim Bir Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkan Adayı Aydın Yılmaz, sendika bütçesinin seçim çalışımlarında kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimlerin, halkın iradesinin yönetime tecelli etmesini saÄŸlayan en önemli araç olduÄŸuna deÄŸinerek, ” Seçimlerin yönetime demokratik meÅŸruiyet kazandırması, farklı görüşlere sahip insanların serbestçe örgütlenebilmeleri ve seçim sürecinde her türlü baskıdan uzak, özgürlükçü bir ortamda yarışabilmeleri koÅŸuluna baÄŸlıdır. Ayrıca seçimlerin geçerli sayılması özgür ve çoÄŸulcu bir ortamda, genellik, eÅŸitlik ve gizlilik ilkelerine uygun biçimde yargı gözetimi ve denetimi altında yapılmasıyla mümkün olur. Demokratik toplumların tamamında seçimlerin her türlü ÅŸaibeden ve şüpheden uzak olması için seçimler, yargı denetiminde ve gözetiminde yapılır. Genel Yönetim Kurulumuz tarafından Seçim Usul ve Esasları YönetmeliÄŸi yayınlanarak Kasım 2022’de yapılacak olan seçimler için süreç baÅŸlatılmıştır. Sendika tüzüğümüzde belirtildiÄŸi üzere sendikamız; temel insan hakları ilkelerine dayanan, egemenliÄŸin kayıtsız ÅŸartsız millete ait olduÄŸu, millet iradesine de milletin seçtiÄŸi idareye de saygı gösterilen, katılımcı demokrasinin yerleÅŸtiÄŸi, özgür birey ve sivil toplum örgütlerine gerçek anlamda var olma ve düşünce üretip teklifler sunma hak ve imkanlarının hayata geçirildiÄŸi, kimsenin ötekileÅŸtirilmediÄŸi, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiÄŸi, demokratik sosyal hukuk devleti olmanın gereÄŸi olarak her vatandaşın devlet imkanlarından eÅŸit ÅŸekilde yararlandığı bir Türkiye idealine ulaÅŸmaya katkı sunmayı amaçlar ” dedi.

“Bizleri sıkışık bir takvim beklemektedir”

Yılmaz, seçim sürecine girdiklerini söyleyerek, “Aldığımız bilgiler doÄŸru ise bizleri sıkışık bir takvim beklemektedir. Bu durum insanların aklına “Ne bu telaÅŸ, bu acele?” sorusunu getirmektedir. BilindiÄŸi üzere öğretmenler 5 Eylül’de Mesleki Çalışmalara katılmaktadır. 12 Eylül’de ise yeni eÄŸitim-öğretim süreci baÅŸlamaktadır. Sendika Genel Kurul seçimlerinin Åžubat 2023’te yapılacak olmasına raÄŸmen, ÅŸube delege ve yönetim kurulu seçimlerinin dar bir zamanda, sıkışık bir takvimde gerçekleÅŸtirilmesi “Baskın bir seçim mi yapılmak isteniyor?” şüphesini doÄŸurmaktadır. Öğretmenler bir taraftan mesleki çalışmalarını yürütmek, bir taraftan yeni eÄŸitim öğretime dönemine hazırlanmak, bir taraftan da sıkışık bir takvimde delegelik baÅŸvurusunda bulunmak zorunda kalacaktır. Sendika tüzüğünde, EÄŸitim-Bir-Sen 2022 Seçim YönetmeliÄŸinde ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’da belirtildiÄŸi üzere her delege/ÅŸube baÅŸkanı adayı propaganda yapmakta serbesttir. Seçim takviminin sıkışık olması adayların bu en temel hakkının gasp edilmesi anlamına gelmektedir” diye konuÅŸtu.

“Yönetimde bulunanlar da artık aday statüsündedir”

Seçim sürecinin baÅŸlamasıyla birlikte yönetimde bulunanların artık aday statüsünde olduÄŸunu belirten Yılmaz, ” Ayrıca seçim sürecinin baÅŸlamasıyla birlikte yönetimde bulunanlar da artık aday statüsündedir. Yönetimde bulunanların diÄŸer adaylarla eÅŸit ÅŸartlarda olması gerektiÄŸi için seçim etik ve ahlakı gereÄŸi sendikanın araç ve gereçleri, sendika bütçesi seçim çalışmalarında kullanılmamalı, yemek organizasyonları düzenlenmemelidir. Seçimlerin özgür bir ortamda yapılması için sendika üyelerine baskı, tehdit veya vaat gibi bir öğretmene ve bir sendikacıya yakışmayan tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Seçim sürecinde yapılacak her türlü antidemokratik tutum ve davranışın eylem ve söylemin karşısında olacağımızı belirtir seçimlerin “Özümüze”, sendikamızın kurucu iradesinin benimsediÄŸi ilke ve deÄŸerlere uygun olarak yapılmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı. – SÄ°VAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika