Benzi̇ne İndi̇ri̇m Geldi̇ | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Benzi̇ne İndi̇ri̇m Geldi̇

• Benzi̇ne Ä°ndi̇ri̇m Geldi̇
Benzine indirim geldi
Yazar : Admin / 30 Ağustos 2022, Salı / Kategori : EPGİS / Görüntülenme Sayısı : 751

Benzine indirim geldi

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. 18 Ağustos Perşembe günü motorine 79 kuruş zam, benzine 83 kuruş indirim, 20 Ağustos Cumartesi günü ise motorine 1 lira 7 kuruş zam, 25 Ağustos Perşembe günü ise motorine 95 kuruş zam gelmişti. Üst üste gelen fiyat artışlarının ardından akaryakıta bu kez indirim geldi.

BENZÄ°NE Ä°NDÄ°RÄ°M GELDÄ°

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresi 1 lira 4 kuruş düştü. Motorin de ise herhangi bir fiyat değişikliği olmadı.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA?

Ä°ndirimin ardından benzinin litresi Ä°stanbul’da 20 lira 13 kuruÅŸa, Ä°zmir’de 20 lira 25 kuruÅŸa, Ankara’da ise 20 lira 27 kuruÅŸa geriledi.

AKARYAKIT FÄ°YATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduÄŸu Akdeniz piyasasındaki iÅŸlenmiÅŸ ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki deÄŸiÅŸiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle ÅŸirketler ve kentlere göre küçük deÄŸiÅŸiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK’nın fiyatlardaki deÄŸiÅŸimi açıklayan tek sendika olan EPGÄ°S hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat deÄŸiÅŸimlerini vatandaÅŸlarla paylaÅŸmayacağını açıklamıştı.