Samsun’da İşten Çıkarılan İşçi̇ler Ai̇leleri̇yle Fabri̇ka Önünde Eylem Yaptı | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Samsun’da İşten Çıkarılan İşçi̇ler Ai̇leleri̇yle Fabri̇ka Önünde Eylem Yaptı

• Samsun’da İşten Çıkarılan İşçi̇ler Ai̇leleri̇yle Fabri̇ka Önünde Eylem Yaptı
Samsun’da işten çıkarılan işçiler aileleriyle fabrika önünde eylem yaptı
Yazar : Admin / 30 Ağustos 2022, Salı / Kategori : TEKGIDA-İŞ / Görüntülenme Sayısı : 6043

Samsun’da işten çıkarılan işçiler aileleriyle fabrika önünde eylem yaptı

Samsun’da TEKEL’in özelleştirilmesiyle British American Tobacco’ya devredilen Ballıca Sigara Fabrikası’nda, çalışma koşullarında iyileşme talep ettikleri gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler aileleriyle birlikte fabrika önünde eylem yaptı.

Performansları bahane edildi

Performans yetersizliği’ bahanesiyle kapı önüne konan 9 işçinin ardından 3 çalışan daha işten çıkarıldı. İşten çıkarmaların devam edeceği, 50 kişilik “işten çıkarılacaklar listesi” hazırlandığı ve bunların da kısa sürede atılacakları iddia edildi.

Sendika işçilere sahip çıkmadı

BAT İşçi Komitesi sözcüleri Umut Kozal ve Murat Sözen, bağlı oldukları Tek Gıda İş sendikasının kendilerine sahip çıkmadığını belirterek, “14 yıldır aidat ödüyoruz. Ama en çok lazım olduğu anda sendikamız bize sahip çıkmıyor” diyerek tepki gösterdi.