Samsun’da İşten Çıkarılan İşçi̇ler Ai̇leleri̇yle Fabri̇ka Önünde Eylem Yaptı | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Samsun’da İşten Çıkarılan İşçi̇ler Ai̇leleri̇yle Fabri̇ka Önünde Eylem Yaptı

• Samsun’da Ä°ÅŸten Çıkarılan İşçi̇ler Ai̇leleri̇yle Fabri̇ka Önünde Eylem Yaptı
Samsun’da işten çıkarılan işçiler aileleriyle fabrika önünde eylem yaptı
Yazar : Admin / 30 Ağustos 2022, Salı / Kategori : TEKGIDA-İŞ / Görüntülenme Sayısı : 6097

Samsun’da işten çıkarılan işçiler aileleriyle fabrika önünde eylem yaptı

Samsun’da TEKEL’in özelleÅŸtirilmesiyle British American Tobacco’ya devredilen Ballıca Sigara Fabrikası’nda, çalışma koÅŸullarında iyileÅŸme talep ettikleri gerekçesiyle iÅŸten çıkarılan işçiler aileleriyle birlikte fabrika önünde eylem yaptı.

Performansları bahane edildi

Performans yetersizliÄŸi’ bahanesiyle kapı önüne konan 9 işçinin ardından 3 çalışan daha iÅŸten çıkarıldı. Ä°ÅŸten çıkarmaların devam edeceÄŸi, 50 kiÅŸilik “iÅŸten çıkarılacaklar listesi” hazırlandığı ve bunların da kısa sürede atılacakları iddia edildi.

Sendika işçilere sahip çıkmadı

BAT İşçi Komitesi sözcüleri Umut Kozal ve Murat Sözen, baÄŸlı oldukları Tek Gıda Ä°ÅŸ sendikasının kendilerine sahip çıkmadığını belirterek, “14 yıldır aidat ödüyoruz. Ama en çok lazım olduÄŸu anda sendikamız bize sahip çıkmıyor” diyerek tepki gösterdi.