Hak-İş Başkanından Geli̇r Vergi̇si̇ Oranının Yüzde 10 Olması Öneri̇si̇ | Senin Sendikan , Senin Sayfan

Hak-İş Başkanından Geli̇r Vergi̇si̇ Oranının Yüzde 10 Olması Öneri̇si̇

• Hak-Ä°ÅŸ BaÅŸkanından Geli̇r Vergi̇si̇ Oranının Yüzde 10 Olması Öneri̇si̇
HAK-İŞ Başkanından gelir vergisi oranının yüzde 10 olması önerisi
Yazar : Admin / 31 Ağustos 2022, Çarşamba / Kategori : HAK-İŞ / Görüntülenme Sayısı : 3280

HAK-İŞ Başkanından gelir vergisi oranının yüzde 10 olması önerisi

Manisa’daki bir otelde düzenlenen HAK-Ä°Åž’e baÄŸlı Hizmet-Ä°ÅŸ Manisa Åžubesi’nin 12. Genel Kurulu’na katılan Arslan, burada yaptığı konuÅŸmada, işçinin hakkını savunmaya devam ettiklerini, bugüne kadar 1 milyona yakın taÅŸeron çalışanın kamuya alınmasını saÄŸladıklarını ifade etti.

Arslan, vergilendirme konusunda bazı taleplerinin de olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Ãœcret zamlarımıza temmuz ayında ilave zamlar alıyoruz. AÄŸustos ayına gelince vergi diliminden dolayı aldığımız para gidiyor. Dolayısıyla bu vergilendirme sisteminde makas hem dar hem de kapsamı kısıtlı. O yüzden bizim bir önerimiz var: Bu kriz dönemi bitene kadar ücretlerin gelir vergisi oranı yüzde 10 densin. Böyle kalsın. Gerçekten alınan bir ÅŸekilde geri gidiyor. O yüzden bunun için bir çalışma yapmak gerekiyor. Bakanımıza raporlarımızı hazırladık. Taleplerimizi sunacağız. En azından ekim ayından sonra parlamento gündeminde bu vergi meselesini çözmemiz gerekiyor.”

Kuruldukları günden bu yana darbelere karşı dik durduklarını, demokrasiyi ve halkın iradesini savunduklarını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

“Tehlike geliyor. Amerika BirleÅŸik Devletleri DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan TÃœSÄ°AD’a talimat geliyor. Biden boÅŸuna söylemedi, ‘Artık Türkiye’de darbe ile deÄŸil Tayyip ErdoÄŸan’ı seçimle götüreceÄŸiz.’ dedi. Darbecilerle iÅŸ tutanların hevesleri tekrar kabardı. Dolayısıyla bugün daha çok önem arz ediyor. Gelin bu ülkenin sivil toplumu, sendikaları olarak bu darbe zihniyetine karşı kimden, nereden gelirse gelsin dik ve onurlu bir duruÅŸ sergileyelim. Bunu istiyoruz. Türkiye’nin darbelerle muhatap olmasını istemiyoruz.”

Arslan’ın konuÅŸmasının ardından yapılan kongrede yeniden aday olan mevcut baÅŸkan Okan Polat güven tazeledi.

Polat, kongrenin ardından katılımcılara teşekkür etti.

Kongreye, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile sendika temsilcileri katıldı.

100.000TL Sanal Para ile Borsayı Deneyin, Risk Almadan Deneme Hesabı ile Borsa İşlemlerini Keşfedin!